Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 november 2020 | 23:35

"Interrogation" läggs ned efter en säsong av CBS All Access

"Interrogation" är den första amerikanska tv-serien skapad av en svensk manusförfattare.
Anders Weidemann ("Björnstad", "30 grader i februari") är den förste svenske manusförfattaren att skapa en amerikansk tv-serie, men tyvärr rapporterar THR att "Interrogation" bara får en säsong hos CBS All Access.
 
Weidemann skapade tillsammans med John Mankiewicz ("House of Cards", "Bosch") en serie som handlade om en ung man som åtalades och dömdes för att brutalt ha mördat sin egen mamma. Det speciella med "Interrogation" var dock att serien var skriven på ett sätt som gjorde att man som tittare kunde välja att se avsnitten i vilken ordning som helst, för att på så sätt kunna dra olika slutsatser om vad som egentligen hade hänt. Peter Sarsgaard, David Strathairn och Kodi Smit-McPhee spelade några av den första säsongens största roller.
 
Det är dock värt att poängtera att om serien skulle ha fått en andra säsong så skulle vi ha fått följa ett helt nytt fall, "Interrogation" knyts med andra ord ihop på ett sätt som fortfarande gör den första säsongen sevärd. Vilket förhoppningsvis gör att serien kan fortsätta ha ett långt liv på olika streamingtjänster framöver. Vi hoppas därför givetvis även att Weidemann, just nu aktuell med "Björnstad" hos HBO, får fler chanser borta i USA.  
 
Samtliga avsnitt av "Interrogation" finns här i Sverige nu att se hos C More.
 

Läs också: Paramount+ tar upp kampen om tittarna

 
Har du hunnit ge "Interrogation" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 5 november 2020 23:35 |