Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 augusti 2013 | 23:01

Inspelningsstart för "Insterstellar"

Christopher Nolan sitter i registolen, Hoyte van Hoytema står bakom kameran och en lång rad fina skådisar ska ut i rymden.

Idag startade inspelningen av "Interstellar", Christopher Nolans nya film efter "The Dark Knight Rises". De första bildrutorna filmades i Kanada med holländsk-svenske fotografen Hoyte van Hoytema ("Call Girl") bakom linsen.

Christopher Nolan och brorsan Jonathan har slagit sina kloka huvuden ihop för att ta fram ett sci-fi-manus om ett gäng äventyrslystna upptäcktsresande. De använder ett nyligen upptäckt maskhål för att töja på begränsningarna för mänskliga rymdresor, och åka ut på en lång resa i galaxen.

Fysikern Kip Thorne kommer att konsulteras för att se till att hålla den ändå fantastiska historien kvar på jorden. Dessutom kommer viktiga delar av "The Dark Knight"-teamet tillbaka, som produktionsdesignern Nathan Crowley och kompositören Hans Zimmer, skriver Paramount i ett pressmeddelande.

Huvudrollen innehas av Matthew McConaughey, som backas upp av Anne Hathaway, Jessica Chastain, John Lithgow, Casey Affleck, Ellen Burstyn och Michael Caine.

"Interstellar" får världspremiär 7 november 2014.

| 13 augusti 2013 23:01 |