Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

14 november 2016 | 14:00

"Ingen jäkla cliffhanger-skit" i sikte för säsongavslutet på "Westworld"

Det här är kanske det bästa, spoiler-fria löftet vi har hört på länge ifrån en tv-serie.
Om du följer HBO:s nya serie "Westworld" har du kanske märkt att avsnitten ständigt verkar skapa fler frågor utan att ge särskilt många svar. De lösa trådarna växer i antal i en rasande fart och med bara tre avsnitt kvar kan man ju undra hur säsongen ska hinna knyta ihop säcken på alla berättelser.

Ska vi behöva stå ut med ännu en lång cliffhanger, såsom trenden verkar se ut just nu i många stora serier. Ta bara "The Walking Dead" eller "Game of Thrones" som exempel. Nä, bara lugn! Du kommer inte behöva genomlida en ändlös cliffhanger. Det intygar seriens stjärna Jimmi Simpson, som spelar William.

- Man kan säga att jag satt som på nålar tills jag läste manuset till det tionde avsnittet... Jag tror att vi alla hade olika teorier och när det tionde manuset kom tänkte nog alla vi skådisar bara "Holy fucking shit". De har på något vis lyckats knyta ihop säcken på allt det man ville veta, samtidigt som de presenterar en helt ny hög av saker som får dig att verkligen, verkligen vilja veta mer om den delen också. Det är inte någon jäkla cliffhanger-skit där man lämnas med "shit, vad händer nu?" utan snarare ett "tack som fan, jag kan knappt bärga mig till jag får se mer".

Så ingen cliffhanger? Lovar du, Jimmi? Okej, då kan vi redan nu börja blicka framåt till säsong 2. Vad tror vi ska hända? Kommer det ens att utspela sig i samma temapark nästa år? Enligt James Marsden (Teddy) har skaparna Jonathan Nolan och J.J Abrams börjat planera för fem, sex år framåt redan, så det finns mycket att spekulera i som tittare inför den fortsatta handlingen.

Vad tycker du om att serier ofta avslutar sina säsonger med en stor cliffhanger? Är det framför allt smart och spännande, eller mest bara irriterande och respektlöst?
| 14 november 2016 14:00 |