Film

Skribent

Mats Karlsson

24 mars 2010 | 13:19

Ingen 3D för "Transformers 3"

Michael har nu avfärdat alla planer att göra ”Transformers 3” i 3D efter att ha testat tekniken som verkligen inte imponerade på honom.

Michael Bay har varit en de regissörer som har kallat 3D för att vara en gimmick. Efter påtryckningar av DreamWorks beslutade sig Bay för att göra ett ärligt försök med tekniken.

Han testade 3D-kamerorna och kollade på klippen som hade konverterats till 3D. Han blev allt annat än imponerad. Han ansåg att kamerorna var för tunga och klumpiga för de snabba actionscenerna, skriver Deadline.

- Just nu ser det ut som falskt 3D. Man går till visningsrummet med förhoppningen att bli hänförd, men tycker bara att det ser ut som skit. Jag är van att jobba med A-team med mina filmer, men ska jag verkligen lämna över det till D-teamet, frakta det till Indien och hoppas på det bästa?, säger Bay.

- Filmbolagen kanske är beredda på att offra utseendet och använda sig av gimmicken för att tjäna 3 dollar mer per biljett, men det är inte jag. "Avatar" tog fyra år, men man kan inte bara skita ut sig en 3D-film. Om det inte kan bli enastående, då vill inte jag vara med på det. Och det är mitt val, berättar Bay.

| 24 mars 2010 13:19 |