Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 september 2023 | 22:00

Hyllade kattspelet "Stray" tassar in på bioduken

Studion bakom den populära Netflix-filmen "Nimona" har det framgångsrika kattspelet "Stray" som nästa projekt.
Under förra året släpptes spelet "Stray", som blev något av ett fenomen på nätet med sin trogna och gulliga tolkning av hur en katt rör på sig.
 
I spelet tar du dig an rollen som en liten katt som måste utforska en neonlysande cyberpunkstad full av robotar, tillsammans med din drönarkompis B-12.
 
Nu rapporterar sajten Entertainment Weekly att Annapurna Animation, som låg bakom den framgångsrika Netflix-filmen "Nimona", att en animerad film baserad på kattspelet är på gång.
 
Filmen skapas "Ice Age"-regissören Chris Wedge och Nick Bruno, som var med och gjorde just "Nimona".
 
- Jag tror att en av anledningarna till att spelet blev så otroligt populärt är för att du ser världen från en gullig katts ögon. Hur lyckades de med det och hur ska vi få till det i filmen? Vi kommer lyckas, men ibland känns det omöjligt, men vi vet att det är essensen av spelet och nyckeln till att berätta historien, säger Robert Baird, chef på Annapurna Animation.
 
 
Vi på MovieZine gav spelet full pott med orden att det är "ett väldigt snyggt och kul spel som många gånger får mig att brista ut i skratt eller le medan jag spelar för att det är så förbaskat mysigt".
 
"Stray" släpptes ursprungligen till Playstation och PC, men kom även till Xbox-konsoler tidigare i år.
 
Har du spelat "Stray"? Kan en film funka?
| 5 september 2023 22:00 |