Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 november 2013 | 16:01

Hur "Breaking Bad" inspirerade "Catching Fire"

Bioaktuella "The Hunger Games"-uppföljaren lämnar fansen sugna på mer. Tack vare en viss TV-serie.

När Hungerspelen fortsätter på bioduken med en del två, tar Francis Lawrence över regin från Gary Ross. Den nye regissören berättar i en intervju hur han hittade oväntad inspiration i finalsäsongen av "Breaking Bad".

- Jag älskar en cliffhanger. Jag blev besatt av "Breaking Bad" när vi gjorde filmen, och såg hela serien på en gång. När jag sedan följde de åtta sista avsnitten på TV blev jag allt mer övertygad om att man kan göra likadant med en film, säger Lawrence till Huffington Post.

Scenen han syftar på är den avslutande i "The Hunger Games: Catching Fire", som lämnar publiken med en saftig cliffhanger inför kommande "Mockingjay - Part 1":

- Det är märkligt hur TV alltid sett upp till film, men nu plötsligt är det vi som tar till de stora TV-serierna för att inspireras. Men de öppnade och avslutade serien med riktigt vågade grepp, och sådant tycker jag är kul.

"The Hunger Games: Catching Fire" är den andra filmen i en serie på fyra. Idag har den biopremiär. "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" släpps den 21 november nästa år.

| 20 november 2013 16:01 |