Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 augusti 2023 | 19:00

Hur bra är rymdspelet "Starfield"? Kritikerna har talat

Recensionerna för det efterlängtade spelet av studion bakom "The Elder Scrolls V: Skyrim" är här.
Imorgon får spelarna som har förhandsbokat det efterlängtade science fiction-äventyret "Starfield" av Bethesda Game Studios ("The Elder Scrolls V: Skyrim", "Fallout 4"), medan resten snällt får vänta till den 6 september.
 
Nu har recensioner av spelet dykt upp på nätet, som för det mesta är väldigt positiva. På sajten Metacritic har spelet för tillfället ett samlat betyg på 89 av 100.
 
PC Gamer skriver att det är "det största spelet Bethesda har gjort, men långt ifrån deras bästa" med betyget 75 av 100, Wired att det är en "stor och expansiv värld att utforska" och att "sidouppdragen är briljanta" medan Polygon är något skeptiska.
 
De skriver att "Bethesda har ansträngt sig för att utforska de mörka delarna av yttre rymden, men att de dränerat mycket av den mänsklighet vi hoppades hitta under processen. Genom att försöka göra allt förtar Starfield dess mest övertygande mysterier".
 
 
Vad MovieZine tycker om "Starfield" får du veta om ungefär en vecka, då vår skribent Thomas Linnaeus strax ska börja ge sig ut på sitt äventyr.
 
Spelet utspelar sig flera hundra år framåt i tiden, där mänskligheten har gett sig ut i och koloniserat rymden. Handlingen tar vid 20 år efter ett stort krig mellan de två stora grupperna United Colonies och Freestar Collective, där du spelar som en medlem i utforskarorganisationen Constellation.
 
Spelets producent Todd Howard har lovat över 1000 planeter att utforska och att äventyret faktiskt inte börjar på allvar förrän efter att du har klarat kampanjen.
 
Ska du spela "Starfield"?
| 31 augusti 2023 19:00 |