Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 augusti 2013 | 20:01

"Hotell" får världspremiär i Toronto

Efter hyllade "Till det som är vackert" är nu Lisa Langseth tillbaka med en ny film, som har världspremiär på Nordamerikas viktigaste filmfestival.

- Så underbart roligt! Jag är hedrad och nöjd. Det här är verkligen kul både för mig och för alla som har jobbat med filmen. Jag ser fram emot en världspremiär av "Hotell" i Toronto, kommenterar regissören Lisa Langseth, som också skrivit filmens manus.

I huvudrollen i "Hotell" ser vi Alicia Vikander, som fick sitt stora genombrott i Langseths förra film, "Till det som är vackert", där hon fick en Guldbagge för sin skådespelarprestation. Sedan dess är Alicia Vikander en hett efterfrågad aktris i hela världen. Övriga skådespelare inkluderar David Dencik, Mira Eklund, Anna Bjelkerud, Simon J Berger och Henrik Norlén.

Se trailern nedan:

Erika har allt. Ett bra jobb, en god ekonomi, många vänner och en lojal man. Till den dag då allt rasar samman. Plötsligt betyder det perfekta livet ingenting. Ytan har spruckit och de känslor hon tidigare haft full kontroll över går inte längre att styra. I stället för till arbetet som inredningsarkitekt går hon nu till gruppterapin. En dag ställs en fråga som funnits hos många i gruppen; vad skulle hända om man vaknade en morgon och var någon annan? Om det gick att ta semester från sig själv ett tag. De bestämmer sig för att ta saken i egna händer och lämnar terapin och börjar ta in på hotell.

"Hotell" har svensk premiär 4 oktober.

| 13 augusti 2013 20:01 |