Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2020 | 10:50

Hollywood och fansen sörjer Chadwick Boseman

"Wakanda forever!" Hyllningarna strömmar in på sociala medier efter Marvel-stjärnans bortgång.
Hollywood-stjärnorna sörjer kollegan Chadwick Boseman som gick bort under fredagen bara 43 år gammal. Boseman har hällt sin cancerdiagnos hemlig i fyra år, och dödsbeskedet kommer som en chock för många.

Flera av de filmskapare och skådespelare som Boseman jobbat med under sin korta men hyllade karriär minns en stor talang, en nära vän och en hjälte och förebild.
 

"Han hade så mycket kvar att ge"

 
"Chadwick var speciell, den ende i sitt slag. Han var djupt hängiven och ständigt nyfiken som konstnär. Han hade fortfarande så mycket kvar att ge. Rest in power, King" skriver Chris Evans på Twitter.
 
 
MCU-kollegan Brie Larson är tacksam för alla minnen. "Chadwick tog sig alltid tid för att se efter hur man mådde och han gav uppmuntran när man kände sig osäker." 
 
 
"Det var en stor ära att jobba med dig och lära känna dig. En så generös och ärlig människa. Du gav allt i ditt arbete. All kärlek till din familj och till dig från oss som blev kvar här", skriver Hulk-skådisen Mark Ruffalo.
 
 

"En ära att få jobba vid din sida"

 
"Ord kan inte beskriva hur förkrossad jag är... Det har varit en ära att jobba vid din sida", skriver Viola Davis som spelar mot Boseman i kommande filmen "Ma Rainey's Black Bottom".
 
 
"Avengers"-filmernas Zoe Saldana ser inte fram emot att berätta för sina barn om T'Challas död. "Vilken annan kung kan jag nu berätta om?"
 
 
Även Samuel L. Jackson skickar ett stort och innerligt tack:
 
 
Marvel Studios sista hälsning till Boseman lyder: "Våra hjärtan är krossade och våra tankar med Chadwicks familj. Ditt legat lever kvar för evigt. Vila i frid."
 
 

"En extraordinär begåvning"

 
Förre Disney-chefen Bob Iger hyllar "en extraordinär begåvning och en av de vänligaste och mest generösa själar jag någonsin mött. Han bidrog med en enorm styrka, dignitet och djup till sin banbrytande roll som Black Panther."
 
 
"Doctor Strange"-regissören Scott Derrickson noterar att datumet 28 augusti har en betydelsefull plats i världshistorien:
 
 
På Instagram skriver Spiderman-skådisen Tom Holland att Boseman var en ännu större hjälte i verkligheten än på film:
 
 

"Chadwick är och förblir Black Panther" skriver fansen

 
I sociala medier har även många fans och filmälskare uttryckt sin sorg. Många skriver "Wakanda forever", ett bevis på vilket avtryck filmen "Black Panther" har satt i populärkulturen.

"Chadwick är och förblir Black Panther", skriver Kaihan J på MovieZines Facebooksida.

"RIP Chadwick Boseman! Jag älskar honom som James Brown i biopic-filmen "Get On Up" från 2014. All hans fantastiska skådespel kommer leva för evigt", kommenterar Tobias S.

"Fruktansvärt sorgligt! Chadwick var ju så ung", skriver Fred R. på vår Instagram.
| 29 augusti 2020 10:50 |