Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 december 2020 | 22:45

"His Dark Materials" får en tredje och sista säsong

Inspelningarna av den sista säsongen drar igång i början av 2021, men det är fortfarande oklart exakt när avslutningen kommer att få sin premiär.
Deadline rapporterar att HBO och BBC nu officiellt har beställt en tredje säsong av den populära serien "His Dark Materials", som är baserad på Philip Pullmans fantasytrilogi "Den mörka materian".
 
Vi har tidigare rapporterat att seriens skapare i en tweet ska ha sagt att man hade börjat arbeta på manuset för den tredje säsongen - och att handlingen i den skulle följa den tredje och sista boken ("Bärnstenskikaren") i Pullmans trilogi. Den tweeten togs då bort illa kvickt, men nu får vi det alltså bekräftat en gång för alla.
 
 
I och med att den tredje säsongen baseras på trilogins sista bok, så kommer det inte heller som någon större överraskning att man samtidigt bekräftar att den tredje säsongen blir seriens sista. Inspelningarna drar igång i början av 2021 i Wales och kommer att bestå av totalt åtta nya avsnitt. Den andra säsongen rullar fortfarande hos HBO Nordic, där säsongsfinalen släpps den 29 december.
 

Läs också: "The Flight Attendant" är klar för en andra säsong hos HBO Max

 
Kommer du att ge den sista säsongen av "His Dark Materials" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 22 december 2020 22:45 |