Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 maj 2020 | 17:50

Arbetet på den tredje säsongen av "His Dark Materials" har börjat

HBO och BBC har officiellt bara beställt en andra säsong av den populära fantasyserien, men nu verkar arbetet på den tredje redan hunnit dra igång.
Den första säsongen av "His Dark Materials", en påkostad samproduktion mellan HBO och BBC, togs emot väldigt väl och man var snabb med beställningen av en andra säsong. Den första säsongen bygger på den första boken ("Guldkompassen") i Philip Pullmans fantasytrilogi "His Dark Materials" och den andra, som redan är officiellt beställd, kommer att föja handlingen i boken "Den skarpa eggen".
 
CB rapporterar däremot att Jane Tranter, en av seriens exekutiva producenter, ska ha tweetat ut att "vi börjar nu att skriva manusen för säsong 3 (The Amber Spyglass)". Vilket är den tredje boken ("Bärnstenskikaren") i Pullmans trilogi. Tranters tweet har nu visserligen hunnit plockas bort, sannolikt eftersom den tredje säsongen officiellt inte har fått grönt ljus från varken BBC eller HBO ännu - men det verkar trots allt ganska rimligt att sätta igång med manusskrivandet för den tredje säsongen, som med tanke på hyllningarna efter den första, redan kändes ganska självklar.
 
Den andra säsongen av "His Dark Materials" förväntas bli klar för premiär någon gång senare under 2020, om coronapandemin inte försenar produktionen till 2021.
 

Läs också: "His Dark Materials" blir BBC:s dyraste tv-serie någonsin

 
Vad tyckte du om den första säsongen av "His Dark Materials"? Kommentera gärna nedan!
| 6 maj 2020 17:50 |