Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 januari 2020 | 15:00

HBO-serien "Parasite" blir inte en remake av filmen

Bong Joon Ho förklarar idén bakom miniserien med Adam McKay, och inspirationen från "Fanny & Alexander".
Sex Oscarsnomineringar blev kronan på verket för sydkoreanska "Parasit", den tveklöst mest omtalade filmen utanför Hollywood år 2019.

Bong Joon Ho som skrev och regisserade den skruvade familjesagan slår sig samman med Adam McKay för en miniserie för HBO. Men tv-versionen av "Parasit" ska inte ses som en simpel nyinspelning, utan snarare en vidareutveckling av filmens handling och teman, säger han i en intervju:

- Jag gillade verkligen Adam McKays "The Big Short" och hans känsla för humor och den vassa satiren. När jag skrev manus till "Parasit" hade jag så många idéer som inte fick plats i en tvåtimmarsfilm. Med mera speltid kunde jag få chansen att berätta dessa historier, och det är vad vi snart ska diskutera med Adam.
 
 
Det är ännu inte bestämt om serien görs på koreanska eller engelska. Men Bong Joon Ho nämner Ingmar Bergmans förlängda femtimmarsversion av "Fanny & Alexander" som ett exempel på hur en film blev tv-serie med lyckat resultat.

- Jag är inte alltför bekant med tv-branschen, men jag ser den här miniserien som en utökad film som kan gräva djupare i historierna som inte fick plats i "Parasit". Adam McKay och HBO skapade "Succession" så de är fantastiska partners att jobba med, berättar Bong.
 
 
"Parasit" är historien om en rik och en fattig familj vars liv kolliderar på oväntade sätt. Filmen går nu på bio.
| 14 januari 2020 15:00 |