Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 oktober 2020 | 23:40

HBO gör miniserie om Elon Musk och historien bakom SpaceX

"SpaceX" kommer att produceras av skådespelaren Channing Tatum - men frågan är om han även kommer att spela huvudrollen som Elon Musk?
THR rapporterar att HBO har börjat arbeta på en miniserie om miljardären Elon Musk - och framför allt hans livslånga dröm om att ta mänskligheten till nya planeter genom företaget SpaceX.
 
Företaget SpaceX skickade i slutet av maj upp sin första bemannade rymdfarkost, Falcon 9, som lyckades docka med den internationella rymdstationen. Serien kommer däremot att börja från början, när Musk handplockar ett team med ingenjörer som skickas iväg för att arbeta på en öde ö - där de byggde den första SpaceX-rakten som sköts upp i Jordens omloppsbana.
 
Miniserien kommer att bestå av totalt sex avsnitt och ska baseras på boken "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future" från Ashlee Vance. Musk kommer inte att vara involverad i produktionen på något sätt. Skådespelaren Channing Tatum ("Magic Mike") är däremot redan ombord som seriens producent tillsammans med HBO-veteranen Len Amato. Doug Jung ("Star Trek Beyond", "The Cloverfield Paradox") skriver manus och producerar.
 
Det finns i nuläget inga skådespelare knutna till projektet, utöver Tatum som bara rent officiellt är ombord som producent. Men visst kan man väl ändå tänka sig Tatum i rollen som en yngre Elon Musk? Med tanke på att man har kommit relativt kort i produktionen så återstår det fortfarande även att se när miniserien kommer att vara redo för premiär - men det dröjer sannolikt åtminstone ett par år.
 

Läs också: HBO-serien "Parasite" blir inte en remake av filmen

 
Blir du sugen på att ge "SpaceX" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 12 oktober 2020 23:40 |