Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 januari 2017 | 10:00

HBO är försiktigt positiva till att fortsätta "The Night Of" och "True Detective"

"Vi finns där när de är redo", har programchefen sagt till skaparna.
HBO har mött vissa svårigheter under förra året då både Martin Scorseses "Vinyl" och påkostade "Lewis & Clark" fick läggas ner efter en säsong, samt två David Fincher-serier som aldrig ens blev av. Men sedan de anställde sin nya programchef, Casey Bloys, ska det förhoppningsvis bli ändringar.

Så vad betyder detta för en tredje säsong av "True Detective" och en andra säsong för "The Night Of"?

Vid pressmötet TCA kommenterade programchefen hur läget ser ut för de två uppskattade serierna och just nu låter det som ett positivt "kanske". Så här säger han om fortsättningen på "The Night Of":

- Steve Zaillian och Richard Price bollar med idéer just nu. Förhoppningsvis kommer de fram till något, men jag vet att om de känner att något är 100% rätt så kommer de att ta sin tid. Jag har sagt till dem att vi finns där när de är redo. Jag hoppas att de kommer på en idé som de blir exalterade över.

"The Night Of" tog lång tid att göra. Pilotavsnittet spelades först in med James Gandolfini, men efter att han gick bort fick scenerna spelas in igen med John Turturro i huvudrollen. Därefter mottogs serien väl av både kritiker och publik. Om säsong 2 någonsin blir av är det oklart om den följer samma karaktärer. Oavsett låter det som att Bloys är på så länge skaparna har något de vill spela in.

Vad gäller "True Detective" är svaret lite luddigare:

- Det finns inget på papper än men jag vet att de pratar om det. Jag vill inte stressa fram något. Vi ska inte göra något bara för att göra något.

Säsong 2 var en storflopp i jämförelse med den första säsongen och till viss del fick HBO skulden för att ha pressat skaparen Nic Pizzolatto att ha fortsättningen klar till 2015. Nu verkar de alla ta en rejäl paus och lugnare tag. Då Pizzolatto också är upptagen med att skapa en serie på "Perry Mason" ihop med Robert Downey Jr. kan "True Detective" dröja ett tag, om det över huvud taget blir av.

Vad tycker du: ska HBO satsa på nya serier eller fortsätta på de gamla?
| 18 januari 2017 10:00 |