Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 december 2016 | 07:00

"Harry Potter"-skådis landar en roll i "Fargo" som kapitalistisk ensamvarg

Säsong 3 börjar spelas in snart.
David Thewlis som känns igen som professorn och varulven Remus Lupin i "Harry Potter"-filmerna kommer till "Fargo" i säsong 3.

Han ska portättera V.M. Vargas, en ensamvarg och sann kapitalist som kommer med den dåliga nyheten till Emmit Stussy (Ewan McGregor) att han precis har gått ihop som affärspartner med hans anställda, vars intressen är minst sagt olagliga.

McGregor gör sin första huvudroll inom tv som bröderna Emmit och Ray Stussy. Carrie Coon ("Leftovers") ska spela polischefen Edna Valley som nyligen blivit ensamstående mamma. Hon har svårt att förstå sig på att folk hellre är sociala på telefonen än pratar med vänner ansikte mot ansikte. Mary Elizabeth Winstead spelar Nikki Swango, en förförisk och slug fånge som släppts med villkorlig frigivning och som älskar att spela bridge, även om hon blir väldigt tävlingsinriktad. Hon ligger alltid ett steg före sina motståndare.

Ryktet säger att säsong 3 kommer att utspela sig 2010, precis efter händelserna i första säsongen. Exakt hur det ska gå till när inga av dessa skådisar återvänder är oklart. Inspelningen påbörjas snart med premiär någon gång 2017.

David Thewlis syns härnäst i "Wonder Woman". "Fargo" blir hans största tv-roll hittills.

Vad tycker du om "Fargo"?
| 20 december 2016 07:00 |