Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 september 2019 | 12:00

Har Robert Downey Jr chans på en Oscar?

"Avengers: Endgame"-regissören tycker att Iron Man förtjänar en guldgubbe.
Marvel-universumets framfart på biograferna har hittills ignorerats av Oscarsgalan, med några få undantag. "Black Panther" slog in en dörr när den nominerades till Bästa film tidigare i år, och frågan alla fans ställer sig är nu om "Avengers: Endgame" kan upprepa bragden.

Regissören Joe Russo hoppas att åtminstone Robert Downey Jr i rollen som Tony Stark kan få sin rättmätiga uppmärksamhet hos juryn. Han säger i en intervju med Daily Beast att det vore på tiden att Oscars omfamnar filmerna som publiken gillar:

- Vi gör inte filmerna för att vinna priser. Ja, att spela in den här var extra svårt. Vi gjorde de två dyraste filmerna någonsin efter varann. Men jag vill bara slå ett slag för en sak, och det är Robert Downey.
 

Downey Jr med regissörerna Joe och Anthony Russo.
 
Tony Stark har varit en bärande del inom MCU sedan "Iron Man" år 2008, och fick extra starka scener i vår. Häromveckan fick Iron Man till och med en staty i Italien till sin ära. Russo tror att skådespelarens har lämnat ett tillräckligt stort avtryck inom populärkulturen för att belönas:

- Jag vet inte om jag någonsin, i filmhistorien, har sett världens publik reagera så på en prestation. Biopubliken grät och hyperventilerade. Det är en otrolig prestation att lyckas beröra världens publik så starkt. Vi har aldrig sett något liknande, och om inte det förtjänar en Oscar så vet jag inte vad.

Vad tycker ni: förtjänar Robert Downey Jr en Oscar för "Avengers: Endgame"? Tyck till nedan!
| 6 september 2019 12:00 |