Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 januari 2021 | 15:00

Här kan du streama Guldbaggevinnaren ”Spring Uje, spring”

Henrik Schyfferts varma dramakomedi släpps på fredag.
”Spring Uje, spring” tog emot tre Guldbaggar på måndagens gala, inklusive Bästa film. Men än så länge har den vanliga biopubliken knappt fått en chans att se filmen, som trotsade corona-restriktionerna och gick upp på ett fåtal biografer innan jul.

Tack och lov är det redan dags för streamingpremiär. Redan på fredag kommer ”Spring Uje, spring” på SF Anytime, där den kan hyras som en ”Biofilm hemma” till en något högre kostnad.
 
Streama "Spring uje, spring" på SF Anytime

Henrik Schyfferts varma dramakomedi är en semi-biografisk berättelse om musikern Uje Brandelius, och hur livet tog en oväntad vändning där han fick diagnosen Parkinson. Brandelius spelar sig själv, med sådan trovärdighet att det även blev en Guldbagge för Bästa manliga huvudroll.
 
 
"Spring Uje, spring" fick sin världspremiär på Göteborg Film Festival för ett år sedan. Redan då utsåg jag den till årets bästa svenska film i min recension här på MovieZine, och med facit i hand har fortfarande ingen annan kommit i närheten.
 
Det är en film som "med värme, vemod och musik tar upp livets stora som små ämnen. Personligt, starkt - och fullkomligt magiskt."
| 26 januari 2021 15:00 |