Film

Skribent

Andreas Samuelson

3 juni 2022 | 16:00

”Happy Death Day”-regissör gör ”Imse vimse spindel”-remake

Regissören Christopher Landon är klar för nyinspelningen av skräckfavoriten från 1990.
”Imse vimse spindel”, av då regidebuterande Spielberg-producenten Frank Marshall, skrämde med en humoristisk ton slag på biopubliken den kom 1990. Nu är det klart att det kommer en nyinspelning och det blir Christopher Landon som både skriver och regisserar, med Marshall tillbaka som exekutiv producent och James Wan som medproducent, skriver Collider.
 
Landon placerade sig stadigt på skräckfilmskartan när han skrev flera ”Paranormal Activity”-filmer och regisserade den femte, ”The Marked Ones”. Därefter har han både skrivit och regisserat flera populära rysare med en rejäl dos humor, som ”Scouts Guide to the Zombie Apocalypse”, ”Happy Death Day” 1 och 2, samt den senaste ”Freaky”.
 
Nu tar han sig an de läbbiga insekterna med åtta ben när kultrysaren med Jeff Daniels och John Goodman uppdateras till 2020-tal. Det är oklart vilka skådespelare som är aktuella eller hur mycket av originalstoryn som Landon kommer använda. Men med tanke på hans tidigare framgångsrika kombination av ruggig skräck och förlösande humor så har vi en lyckad remake som gör originalet rättvisa att se fram emot.
 
Innan dess kan vi se Landons senaste, ”We Have a Ghost” med Anthony Mackie, David Harbour, Tig Notaro, och Jennifer Coolidge, på Netflix senare i år.
| 3 juni 2022 16:00 |