Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

31 oktober 2016 | 22:00

"Han Solo: A Star Wars Story" kommer "bryta mot reglerna"

Det säger filmfotografen Bradford Young.
För en tid sedan blev det klart att det blir filmfotografen Bradford Young som får ansvaret att filma Phil Lords och Chris Millers Han Solo-spinoff. Young har tidigare arbetat tillsammans med regissörer som Denis Villeneuve, Ava DuVernay, och David Lowery, och i en intervju med Collider berättar han mer om vad han fått för intryck av sin nya regissörsduo:

- Det är roligt för grejen med Phil Lord och Chris Miller är den här: låt inte deras historia lura dig. Placera dem inte i ett fack, för de har en vision, de vet exakt vad de vill ha. De har ingen dold agenda men de har en agenda, de har ett sett att se på saker som är väldigt speciellt och deras samarbete är unikt. Men jag måste erkänna att jag behövde bli övertygad. Jag respekterar deras arbete, jag respekterar dem som filmskapare, men jag var inte helt säker på att våra olika stilar skulle kunna funka tillsammans. Men de hjälpte till genom att göra det helt klart för mig tidigt genom att komma med en riktigt intressant story och foto-idéer som verkligen resonerade i mig.

Och om själva filmen säger Bradford Young att vi kan vänta oss något gränsöverskridande:

- Det kommer att kännas som en "Star Wars"-film, men vi kommer definitivt att bryta mot en del regler, och vi uppmuntras av Lucasfilm att göra det. Visuellt och berättarmässigt är det ett väldigt gott mandat att ha. Av det jag sett hittills så vill Lucasfilm verkligen stötta relativt nya filmskapare som har en stark vision och en stark röst och ett eget perspektiv, och de vill verkligen fylla de här filmerna med den typen av röster. Så det är väldigt intressant på det sättet och inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag är glatt överraskad och känner mig positivt uppmuntrad.

"Han Solo: A Star Wars Story" får premiär den 25:e maj år 2018.
| 31 oktober 2016 22:00 |