Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 januari 2020 | 16:45

C More öppnar tv-året 2020 med ny spännande "Hamilton"-serie

Redan under nyårsdagen har C More startat tv-året med en påkostad och helt klart sevärd ny serie, om den unge agenten Carl Hamilton.
Författaren Jan Guillous tretton böcker om Carl Hamilton har redan resulterat i tolv filmatiseringar (både filmer och miniserier), med skådespelare som Stellan Skarsgård, Peter Harber, Stefan Sauk, Peter Stormare och Mikael Persbrant i huvudrollen som den svenske actionhjälten.
 
När det nu har blivit dags för C Mores nya "Hamilton"-satsning, denna gången med Jakob Oftebro som titelkaraktären, har han precis återvänt hem till Sverige efter en CIA-utbildning i USA - när Sverige skakas av ett terrorattentat under ett förstamajtal i Stockholm.
 
Nina Zanjani som Kristina Ek i "Hamilton".
 
Vi får inledningsvis inte riktigt veta hur mycket förhandskunskap Hamilton hade av attentatet, men vi får tidigt se prov på hans förmågor att läsa av en publik, slåss mot en skurk med kniv, plåstra om sina sår och gå ut på dejt som om inget hänt. Vi får även följa Säpo och deras egna utredning, där Säpo-polisen Kristina tycker att Carl (som syns på kamera i publiken) verkar uppföra sig som en möjlig misstänkt... och nu är actionbollen officiellt satt i rullning i årets första svenska storsatsning.
 
CIA, Säpo, terrorattentat, svensk inrikespolitik, utländska intressen och allt ihopklippt på ett underhållande actionsätt som påminner om både James Bond- och Jason Bourne-filmerna. Om du gillar välgjord action lär du med andra ord troligtvis även gilla nya "Hamilton".
 
 
Den första säsongen av "Hamilton" har premiär idag på C More, med ett nytt avsnitt varje onsdag. Säsongen kommer totalt att bestå av tio avsnitt.
 

Läs också: De 10 mest efterlängtade tv-premiärerna i januari

 
Kommer du att ge C Mores nya "Hamilton"-serie en chans? Kommentera gärna nedan!
| 1 januari 2020 16:45 |