Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 april 2013 | 21:01

Guillermo del Toro pratar "Pacific Rim"

"Jag älskar verkligen robotar och monster", berättar regissören om sin största film hittills.

En av sommarens häftigaste bioupplevelser lär Guillermo del Toros "Pacific Rim" stå för. Regissören bakom visuella äventyr som "Pans labyrint" och "Hellboy" låter jätterobotar och gigantiska havsmonster banka skiten ur varann i två timmar. För MovieZine berättar han att hans förberedelser inför "Hobbit" och "At the Mountains of Madness" (två projekt som till slut inte blev av för honom) hjälpte till att bli redo för mastodonten "Pacific Rim".

- Jag har verkligen en förkärlek för robotar och monster. Jag blir aldrig trött på den här filmen, och under mina 20 år som regissör har det aldrig hänt förut.

Med tre månader kvar till biopremiären har filmen redan smygvisats på CinemaCon i Las Vegas, där vi träffar del Toro. Men trots att den, i filmbolagets ögon, redan står färdig, vill regissören inte släppa taget.

- Inspelningen är bara en blueprint. Det är i klipprummet som filmen skapas. Jag klipper lite varje dag, redan när vi filmar. Istället för att ta lunch så sätter jag mig och redigerar en liten del av filmen. Jag ändrade lite senast igår, när jag vaknade. En regissör kommer alltid att jävlas med sin film ett tag.

En längre intervju med Guillermo del Toro kommer under sommaren. "Pacific Rim" har svensk biopremiär 2 augusti.

Jakob Åsell

| 19 april 2013 21:01 |