Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 november 2016 | 19:00

Grattis alla otränade nördar: Potter-yogan är här!

Dags att tipsa ditt gym om Harry Potter-inspirerade yogapass?
Enligt stereotypen ska ju den typiska filmnörden sky all fysisk träning som pesten. Kanske är du ett undantag, men jag har då aldrig varit någon flitig träningsfantast. Men om det är något som skulle kunna få mig att köpa ett gymkort så vore det Potter-yoga!



De två systrarna och yogainstruktörerna Isabel Beltran och Ximena Larkin från Texas ville göra någonting annorlunda och roligt som kunde locka fler besökare. Nu när Potter-yogan är här vet jag inte varför någon skulle vilja gå tillbaka till att göra "Hunden" när man kan göra "Fluffy", "Piskande pilträdet" eller "Slytherinormen" istället.

- I slutet av september pratade jag och Isabel om hur vi kunde göra våra pass roligare, mer interaktiva och få fler att delta, säger Larkin till The Huffington Post. Jag kom att tänka på Harry Potter eftersom Halloween är kvällen då hans föräldrar dog, så det verkade intressant att göra något kring Harry Potter, Halloween och döden. Vi är mexikaner och firar De Dödas Dag. Det är inget morbid, utan snarare en hyllning till livet.

Förutom att de gjorde de ovan nämnda yogaställningarna, fick alla deltagare ta emot en trollstav för att kasta Patronusbesvärjelsen tillsammans och som avslappning på slutet fick de alla lägga sig på varsin osynlighetsmantel (eller ja, matta) medan Beltran läste högt ur "Harry Potter och Dödsrelikerna".



Att Potter-yogan blev uppbokad på nolltid visar att fler yogaklasser bör ta efter den här idén! Genom att kombinera nörderi med motion kan man säkert locka de som annars inte gillar gym-miljön. Som besökare skulle det också innebära en naturlig mötesplats för att lära känna andra nördar med samma smak och samtidigt ha yogan som ursäkt om konversationen med någon börjar gå dåligt. Perfekt. 

Och varför ens stanna vid Potter-yoga? Vad sägs om Star Wars-spinning, Rocky-boxning eller Sagan om Ringen-aerobics? Det är nog dags att ta patent nu.

Skulle du börja träna regelbundet om din stad erbjöd Potter-yoga?
| 4 november 2016 19:00 |