Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 januari 2017 | 11:00

"Goda omen" av Neil Gaiman och Terry Pratchett kommer till tv

En komedi om världens undergång, fylld med änglar och demoner, görs som miniserie i sex delar.
Kanske har du läst boken "Goda omen", skriven av Neil Gaiman och Terry Pratchett. Nu har Gaiman skrivit om boken till ett manus och serien ska vara klar 2018.

Genom sex avsnitt får vi följa historien om hur människorna förbereder sig för Jordens undergång, som här utspelar sig just år 2018. Men Aziraphale och Crowley, en ängel och en demon, är inte alltför entusiastiska inför apokalypsen och dessutom kan de inte hitta Antichrist.

- För nästan trettio år sedan skrev jag och Terry Pratchett den roligaste boken vi kunde komma på om världens undergång, full med änglar och demoner. Tre årtionden senare kommer den upp på skärmen, kommenterar Gaiman.

"Goda omen" var Gaimans första bok, som han skrev ihop med Pratchett, som gick bort år 2015. Boken har flera gånger varit nära att filmatiseras, bland annat som långfilm av Pratchett själv. Nu blir det till sist en tv-serie i sex delar, med premiär år 2018.

Det finns ingen jag hellre hade velat skapa den ihop med än BBC Studios, men jag bara önskar att Sir Terry hade levt att se det ske.

Har du läst "Goda omen"? Vill du se serien?
| 20 januari 2017 11:00 |