Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 oktober 2016 | 19:00

Gillar du "Vikings"? Då bör du spana in Historys "Knightfall"

Samma bolag spelar just nu in en annan historisk drama-serie. Kan en serie om Tempelriddarna falla på läppen? Bekanta dig med serien här.
Om du är ett fan av "Vikings" kanske det glädjer dig att höra att History jobbar på att ge dig ännu ett historiskt drama. Om du diggar riddare lika mycket som vikingar kan "Knightfall" vara en serie för dig att se fram emot 2017.

Serien handlar först och främst om Ser Landry (Tom Cullen): en krigsveteran och ledare för Tempelriddarna, som efter deras förluster börjar tappa hoppet för sitt land. Men när rykten om att Den Heliga Graal har dykt upp igen leder han tempelriddarna i sökandet efter kristendomens mest dyrbara skatt.Spana in trailern


Om du är nyfiken på "Knightfall" kan du spana in en trailer här. Att döma av klippet har Historys kommande serie inte riktigt samma höga budget som "Vikings" och scenerna ser allmänt för rena ut - riddarna kunde gärna fått ha lite mer skit under naglarna och fotot kunde må bra av lite dystrare toner! Men samtidigt låter det onekligen som att det finns många intressanta människoöden att uppleva genom "Knightfall", vilket i slutändan brukar vara viktigare än produktionsvärdet. Det finns förstås en hel värld av karaktärer med egna mål och drömmar.

Brett persongalleri


Vi får till exempel följa unge herr Parsifal, som går med i Tempelriddarna med hämnd i sikte, men som snart upptäcker ett högre syfte och prinsessan Isabella vars stundande giftemål knyter en viktig politisk allians för Frankrike. Vi möter Kung Philips advokat och högra hand De Nogaret och Adelina som en gång räddades av Tempelriddarna men som nu i vuxen ålder lever på Paris gator som tjuv. Gawain, som brukade vara Riddarorderns bästa fäktare, är nu i konflikt med Ordern. Tancrede, däremot, är en före detta krigssergant som numera är fanatiskt hängiven Tempelriddarna. Slutligen har vi också Drottning Joan of Navarre, Frankrikes drottning, som är en hängiven moder och krigare såväl som en utmärkt diplomat och strategiker.

Det här kan absolut vara en serie att hålla ögonen på för den som ständigt går och suktar efter mer "Vikings". Det är nämligen mest troligt att History  väljer att tajma "Knightfall" så att de fyller tomrummet mellan "Vikings" säsonger. Se fram emot historiska draman året runt.

Verkar "Knightfall" som någonting för dig?
| 12 oktober 2016 19:00 |