Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 juni 2022 | 18:30

Gillade du "Wonder"? Här kommer en slags uppföljare

Se trailern till "White Bird", filmen som desperat försöker hitta släktskap med feelgood-dramat "Wonder" från 2017.
2017 års familjedrama "Wonder" var en väldigt fin film om en pojke (Jacob Tremblay) med missbildat ansikte, och hans första år på en vanlig mellanstadieskola. Owen Wilson och Julia Roberts spelade föräldrarna.
 
Författaren R.J. Palacio har följt upp "Wonder" med fler böcker i samma "universum" och nu är det dags för nästa filmatisering. I trailern till "White Bird: A Wonder Story" möter vi en av pojken Huggies klasskamrater och mobbare, Julian (Bryce Gheisar), som nu blivit några år äldre. Men det ska inte handla om honom - utan om hans mormor (Helen Mirren) som berättar en historia om sin egna uppväxt som judisk flicka i naziockuperade Frankrike under Andra världskriget.
 
Ni hör ju själva. Kopplingen till "Wonder" kunde inte ha varit mer långsökt, mer än att båda filmerna bygger på böcker av samma författare. Men förhoppningsvis lyckas regissören Marc Forster upprepa vad Stephen Chbosky gjorde med sin film, och det är att hitta den där värmen och förmedla ett fint budskap om vänlighet och medmänsklighet. Kolla in trailern nedan:
 
 
"White Bird: A Wonder Story" får amerikansk biopremiär i höst. Det finns ännu inget svenskt premiärdatum.
| 23 juni 2022 18:30 |