Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

11 januari 2017 | 10:00

George R.R. Martin kommer att bli klar med sin bok i år

Fast han erkänner att han trodde det förra året också.
I sex år har George R. R. Martins läsare väntat på nästa del i "A Song of Ice and Fire"-böckerna, som HBO-serien "Game of Thrones" är baserad på. Den nya boken "Winds of Winter" skulle ha släppts förra året, men då författaren är ökänt långsam på att skriva klart sina verk fick läsarna besviket vänta.

Nu meddelar George R. R. Martin i sin blogg att "Winds of Winter" släpps under 2017. Läsarna bör dock vara lite försiktigt optimistiska då inte ens författaren själv verka lita fullt på sitt ord.

"Är inte färdig ännu, men jag har kommit framåt. Inte så mycket som jag hoppades på för ett år sedan, då jag trodde att jag skulle vara klar vid det här laget. Jag tror att den kommer att ges ut i år. (Men ja, jag sa ju samma sak förra året)", skriver författaren i blogginlägget.

De flesta fans kommer nog att behålla en viss skeptisk attityd till beskedet tills dess att de har boken i handen. Efter att "Winds of Winter" släpps har han fortfarande en bok kvar att skriva, "A Dream of Spring" och i den här takten lär det dröja innan läsarna får slutet.

Samtidigt är tv-serien inne på sin näst sista säsong med premiär till sommaren. Även om ingen vet hur mycket av det som händer i "Game of Thrones" också kommer att ske i böckerna, kommer HBO att ha avslutat historien långt innan författaren är klar med böckerna.

Vågar du lita på att George R. R. Martin blir klar med boken i år?
| 11 januari 2017 10:00 |