Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

24 juli 2017 | 23:30

George R.R Martin ger äntligen en deadline för boken "Winds of Winter"

I författarens senaste blogginlägg meddelar han att en bok släpps i höst och en annan innan slutet på 2018. Någonstans däremellan kommer "Winds of Winter".
"Game of Thrones" läsglada fans har länge väntat på nästa bok i ordningen, "Winds of Winter", vars datum har varit okänt och ständigt uppskjutet i åratal. Nu skriver författaren George R.R. Martin återigen på sin blogg och ger en uppdatering som bör göra läsarna försiktigt hoppfulla. Boken kan vara här redan under 2018.
 
I en lång post berättar han om de olika böckerna som är på väg. Sammanfattningsvis ska volym I av "Fire and Blood" - en samling bakgrundshistoria om Westeros - ges ut i slutet av nästa år eller i början av 2019. Han avslutar inlägget med att berätta att "Winds of Winter" mycket väl kan vara ute redan innan dess, vilket indirekt ger oss en tidsram för hur länge boksläppet dröjer. Någon gång under 2018 smäller det.
 
Det ska dock tilläggas att författarens löften tidigare har brutits och att kavlitet tar den tid den tar. Det framgår i blogginlägget att boken inte är färdigskriven, men definitivt påbörjad.
 
"Fire and Blood", som kommer att släppas antingen samma år eller strax efter "Winds of Winter", kallas lite skämtsamt för "GRRMarillion", vilket bör säga Tolkien-fans något om vilken slags bok det blir. Den ska erbjuda en djupdykning i Westeros historia från Aegons erövring av tronen till pojken Aegon III:s tid.
 
Antologiboken "The Book of Swords", där George R.R Martins verk ingår, släpps den 10 oktober i höst. Med andra ord stundar det goda tider för läsarna det närmasta året.
| 24 juli 2017 23:30 |