Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 februari 2019 | 07:30

George Clooneys krigskomedi "Catch-22" landar hos C More

En av vårens hetaste miniserier har hittat ett svenskt hem lagom till premiären i maj.
När trailern inför George Clooneys första tv-serie, sedan hans tid på "Cityaktuen", damp ned för en dryg vecka sedan så utropade jag Hulus "Catch-22" till en av årets mest efterlängtade nya tv-serier. Nu vet vi var och när serien kommer att få sin svenska premiär - på C More redan i maj.
 
Flygkaptenen John Yossarian (Christoper Abbott) försöker bli frikallad från sin militärtjänst under andra världskriget, men det enda sättet att komma undan är genom att vara galen. För att bli frikallad behöver man däremot lämna in en ansökan om att rädslan över att delta i de farliga flyguppdragen gör en galen... vilket i sig anses vara en sund reaktion som bevisar att man inte är galen. Det är med andra ord omöjligt att bli hemskickad från kriget på grund av den byråkratiska regeln, "Catch-22".
 
 
Förutom George Clooney själv, som även kommer att regissera två av de sex avsnitten, syns också Christoper Abbott ("Girls"), Kyle Chandler ("Bloodline"), Giancarlo Giannini ("Casino Royale"), Julie Ann Emery ("Preacher"), och Hugh Laurie ("House") framför kameran.
 
Det är ännu oklart exakt vilket datum i maj som C More kommer att börja visa "Catch-22", den amerikanska premiären hos Hulu är satt till den 17 maj. Vilket förhoppningsvis innebär att vi kommer kunna att ta del av avsnitten redan dagen efter på C More.
 
Kommer du att ge "Catch-22" en chans i vår? Kommentera gärna nedan!
| 20 februari 2019 07:30 |