Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 februari 2021 | 09:20

Två konkurrerande GameStop-filmer på väg

Om du känner dig lika förvirrad kring GameStop-hypen som jag, kanske kan två filmer förklara den senaste veckans stora snackis i finansvärlden.
Hollywood låter knappast en bra David vs Goliat-historia passera. Redan nu jobbar MGM och Netflix på två konkurrerande filmer som ska skildra "hur amatör-investerare, gamers och nättroll slog tillbaka mot Wall Street", skriver Deadline.

Förra veckan steg dataspelsbutiken GameStops aktie med 1700 procent sedan Reddit-användare siktade in sig på att trissa upp priset.
 
 
Trots att storyn knappt är en vecka gammal har MGM redan köpt filmrättigheterna till den kommande boken "The Antisocial Network" av Ben Mezrich. Han skrev tidigare "The Accidental Billionaires" som filmades som "The Social Network" av David Fincher.

Samtidigt talar Netflix med manusförfattaren Mark Boal ("The Hurt Locker") om att skriva en film på samma händelser. Noah Centineo kommer att spela en av huvudrollerna. Det gäller att smida medan järnet är varmt.
 
 
Om inte det räckte så rapporteras även om en tv-serie kring GameStop-hypen. Miniserien "To the Moon" från produktionsbolaget Pinky Promise samarbetar med Reddit-användare för att se till att historien blir korrekt återberättad.

Noam Tomaschoff, som skriver manus till serien, berättar för Deadline:

- Jag har jobbat i finanssektorn och sett hur hedgefonder tjänar storkovan på kämpande företag och vanliga människor. Den här annorlunda rörelsen med mål att slå tillbaka mot de som sitter på de stora pengarna är inspirerande för alla som drömmer om att förändra världen.
| 2 februari 2021 09:20 |