Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

17 juli 2017 | 23:38

"Game of Thrones"-premiär kraschar HBO med eget rekord och twitterstorm

Spoiler-fritt! Inte ens HBO kunde ha förutsett att tittartrycket skulle öka med 50% från förra årets säsongspremiär. Många kunde inte streama avsnittet.
De flesta kan nog hålla med om att "Game of Thrones" är en serie i särklass - något som idag bevisades i siffror. Enligt Variety har premiären av den mycket efterlängtande säsong 7 slagit flerfaldigt rekord och kraschat sina egna plattformar runt om i världen!
 
Du har dragit ner persiennen, satt dig till rätta och tagit på dig släktvapnet. Du sätter på HBO och... avsnittet kan inte spela. För många användare runtom i världen fungerade inte HBO:s streamingtjänst när det var dags för premiäravsnittet, då det helt otroliga tittartrycket överträffade även "Game of Thrones" egen standard. I Sverige verkade vi klara oss med små inslag av laggning, kanske för att även C More sände premiären.
 
"Game of Thrones" är unik på det sättet att serien bara växer i antal tittare för varje säsong och i var trycket 50% större än förra året! Utöver det har det aldrig skrivits fler tweets om ett avsnitt tidigare, där 7% av diskussionen verkade kretsa kring en viss musikartists cameo. De uttryckte också ett stort stöd för den som uträttade avsnittets första mord.
 
Det var tveklöst en förbaskat bra start som väckte alla möjliga känslostormar och gåshud av wow-faktor. Har ni inte hunnit se den säger jag bara... "Winter is here. Shall we begin?"
 
Upplevde du problem med uppspelningen när du streamade "Game of Thrones"?
| 17 juli 2017 23:38 |