Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

19 september 2016 | 12:00

"Game of Thrones"-gänget om säsong 7 och tänkbara spinoff-serier

Sophie Turner grät när hon läste det nya manuset och George R.R Martin har tusentals sidor med material för spinoff-serier i Westeros.
"Game of Thrones" var kung på årets Emmygala med hela 12 vinster, där den bland annat belönades som "bästa dramaserie" samt det utmärkta manuset och regin i avsnittet "Battle of the Bastards". Med sina totalt 38 Emmys genom historien slog den "Frasier" som tidigare ledde med 37 vinster.

Förväntningarna på hur "Game of Thrones" ska toppa sig själva i säsong 7, seriens näst sista, är skyhöga.

- Den kommer att bli större, den kommer att bli bättre, men också värre, men mestadels bättre, sa skaparen D.B Weiss på gårdagens gala.

Samtidigt medgav Sophie Turner (Sansa) till TVLines reporter att hon både grät och nästan föll av stolen när hon läste manuset inför säsong 7!


Positiva till framtida spinoff-serier från Westeros


Vi har bara 13 avsnitt kvar av serien att se fram emot, så naturligtvis frågar sig många om de kan se fram emot en framtida spinoff från Westeros. Weiss hänvisar till författaren George R.R Martin för mer material, men var också tydlig med att en potentiell fortsättning skulle få ledas av någon annan än honom och David Benioff.

- Det är en fantastisk värld och jag är säker på att det kommer fler serier från Westeros, men för oss är detta slutet.

George R.R Martin intygar att det kan komma olika spinoff-serier längre fram och att han redan har tusentals sidor med bakgrundshistoria från Westeros om händelserna som ledde fram till "Game of Thrones".

- Det finns massvis med material och jag skriver hela tiden nytt. Men just nu har vi fortfarande två säsonger att göra och jag har två böcker kvar att skriva, så det är bara spekulation för tillfället.

Vilken spinoff kan man tänka sig?


Med en så positiv syn på möjliga spinoffs kan vi räkna med att många nya showrunners kommer att knacka dörr hos författaren för att få skapa framtida serier för de miljontals fansen. Man skulle kunna tänka sig att en sådan spinoff skulle kunna visa hur The Mad King kom till makten och störtades, eller kanske hoppa 500 år tillbaka i tiden och se hur dynamiken såg ut mellan de olika släkterna på den tiden. Var Lannisters och Starks rentav bundisar? Var drakar vanliga? Det finns naturligtvis också ändlöst många karaktärer från "Game of Thrones" som skulle kunna få sina livsberättelser skildrade i en framtida spinoff.

Vad det än kan bli, tror jag att fansen skulle känna sig kluvna mellan suget efter mer "Thrones" och rädslan för att inte stanna när serien är på topp.

Vilken spinoff på "Game of Thrones" skulle du vilja se?
| 19 september 2016 12:00 |