Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

28 januari 2017 | 21:00

"Game of Thrones" har anlitat australiensk skådespelare i en ny roll

Vi gissar att han ska spela en stor krigare med betydelse för säsong 7.
"Game of Thrones" är oändligt full av karaktärer, somliga från böckerna och några är unika för tv-serien. Då säsong 7 fortfarande är många månader bort tack vare det framskjutna premiärdatumet, har HBO inte börjat släppa trailers och bilder ännu, som  vi annars är vana vid att få så här dags på året. Däremot kommer det då och då nyheter om rollsättningen och idag välkomnar vi Brendan Cowell, som troligen ska spela en exotisk krigare genom flera avsnitt.För flera månader sedan fick vi reda på vilka sorts karaktärer HBO försökte finna skådisar för och en av dessa beskrevs som "en vithyad krigare med en utländsk accent som inte skulle vara en dothraki". Cowell är en vit, muskulös australiensare och passar därför bra in på beskrivningen. Hans karriär har varit lång i Australien, även om hans filmer inte är alltför välkända i Sverige. Hur som helst heter hans karaktär Mattai, vilket hittills är ett okänt namn även i bokserien.

Denne Mattai-karaktär ska vara del av avsnitt 3 och 4 samt säsongsfinalen, så det rör sig om mer än bara en cameo. Får man vara med i säsongsfinalen finns det anledning att tro att Mattai blir viktig för säsong 7.

Brendan Cowell är inte den enda nya skådespelaren. Vi har tidigare sett att Jim Broadbent ("Harry Potter"-filmernas Professor Slughorn), Conor McGregor (en irländsk MMA-mästare) och flera andra har rollsatts inför den nya säsongen. 

Vilken säsong av "Game of Thrones" har varit bäst hittills?
| 28 januari 2017 21:00 |