Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 juni 2019 | 13:30

"Game of Thrones"-fansens nya ilska över Emmy-detaljen

HBO väljer att stå bakom sina "Game of Thrones"-skapare och nominerar finalavsnittet till kategorin för bästa manus - och fansen är inte alls nöjda.
Det är inte direkt någon hemlighet att många av "Game of Thrones"-fansen blev missnöjda med den populära seriens sista säsong. Finalavsnittet har för tillfället 4,3/10 i betyg på IMDb, baserat på drygt 200 000 röster - även om man såklart får ta den typen av betyg med en gigantisk skopa salt. Högst upp på de flesta av fansens "hatlista" finner man manuset, som enligt den stora massan kändes alldeles för påskyndat och fullt av logiska luckor.  
 
Enligt CB har HBO, trots fansens klagomål, valt att nominera finalavsnittet till kategorin för årets bästa tv-manus. Seriens showrunners D.B. Weiss och David Benioff (som både skrev och regisserade finalen) har även lämnats in som förslag till kategorin för årets bästa regissörer baserat på det sista "Game of Thrones"-avsnittet.
 
 
"Game of Thrones" är den serie som har vunnit allra flest Emmys (tv-världens motsvarighet till Oscarspriserna) någonsin, och även om de slutgiltiga nomineringarna inte presenteras förrän i juli så har det förvånat många att HBO väljer att satsa extra hårt på ett avsnitt som inte togs emot av fansen särskilt väl. HBO har nämligen exempelvis inte lämnat in den åttonde säsongens två första avsnitt för några nomineringar i dessa kategorier, där det andra avsnittet "A Knight of the Seven Kingdoms" av många hyllats som säsongens manusmässigt bästa.
 
Regissörerna Miguel Sapochnik och David Nutter nomineras däremot även dem för sina avsnitt under säsongens andra halva, likt flera av seriens filmfotografer och andra mindre kategorier som bästa smink, specialeffekter, musik och klippning.
 
 
Skådespelarna Kit Harington, Emilia Clarke, Alfie Allen, Pilou Asbaek, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Richard Dormer, Gwendoline Christie, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams och Carice van Houten har alla nominerat sig själva med förhoppningar att knipa en sista skådespelar-Emmy för "Game of Thrones".
 
Den 16 juli tillkännages de officiella nomineringarna som tv-akademin får börja rösta på. Emmygalan sänds den 22 september.
 
Vilka kategorier tycker du att "Game of Thrones" förtjänar att nomineras och kanske även vinna i? Kommentera gärna nedan!
| 12 juni 2019 13:30 |