Film

Skribent

Mats Karlsson

30 november 2012 | 17:01

Galapremiär för "The We and the I" i Husby

Premiärbiografen Rigoletto i Stockholm får kliva åt sidan och ge plats för ungdomshuset Reactor i Husby.

Den 6 december rullas röda mattan ut för galapremiären av Michel Gondrys "The We and the I". Men istället för Rigoletto är platsen ungdomshuset Reactor i Husby, och de inbjudna är ungdomar från trakten. Ungdomshuset Reactor har funnits i sju år, har alltid generösa öppettider och erbjuder allt från workshops till fotbollskvällar och filmvisningar för Husbys ungdomar. Men nu kan de lägga till galapremiärer i sitt CV.

Tillsammans med filmdistributören NonStop Entertainment bjuder Reactor in nya och gamla besökare till en exklusiv galapremiär för Michel Gondrys senaste film "The We and the I". Alla ungdomar 16-20 år är välkomna, lokalen rymmer upp till 100 personer. Galapremiären äger rum kl 20.00 på tisdag den 6 december.

I "The We and the I" använder Michel Gondry ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind") sin lekfulla visuella stil för att skildra gruppdynamiken bland de ungdomar som varje dag möts på samma skolbuss. På skolans examensdag, då de en efter en kliver av bussen för sista gången, har vi lärt känna dessa ungdomars kärlekar, konflikter, förtvivlan och hopp.

Filmen får ordinarie biopremiär 14 december.

| 30 november 2012 17:01 |