Film

Skribent

Christian Björck

30 maj 2017 | 11:00

Fyra kids som kan rädda Malmö sökes!

Idag börjar castingen till långfilmen "Finns här några snälla barn" regisserad av André Hedetoft och filmteamet söker fyra stycken färgstarka barn och ungdomar i Malmö – för att rädda världen.
Är du barn eller ungdom i Malmö och gillar superhjältar? Då kan detta vara något för dig!
 
Filmen "Finns här några snälla barn" handlar om när en apokalyps bryter ut mitt under årets fridfulla Julaftonsfirande och alla vuxna blir levande döda. Då har fyra kids bara nittio minuter på sig att rädda sina föräldrar, julen och resten av världen. Men exakt vilka barn och ungdomar man letar efter är det ingen som vet - inte ens filmskaparen själv.

- Det kan verkligen vara vem-som-helst, säger regissör André Hedetoft. Jag vill hitta fyra spännande kids som under dramatiska omständigheter tvingas samarbeta trots deras olikheter. I manuset har jag därför gett utrymme för fascinerande personligheter, olika åldrar och kön. De barn och ungdomar vi hittar kommer helt enkelt att bli till karaktärerna i filmen.
 
 
"Finns här några snälla barn" har hämtat sin inspiration från Astrid Lindgrens sagor med starka barnkaraktärer, plus en dos av det fantastiska. Filmen ska genom kidsens perspektiv skildra en apokalyps i realtid.

– Jag leker alltid med det extraordinära för att berätta något djupt personligt. I detta fallet använder jag zombie-apokalypsen som slår ut alla vuxna och tvingar ut de fyra barnen på ett fantastisk äventyr där de måste upptäcka att deras egna brister egentligen är deras äkta superkrafter,  säger regissör André Hedetoft.
 

Har du eller känner du någon som har vad som krävs? 

 
 
Vill man bli en av de fyra som räddar världen har man till den 21 juni på sig att söka. Castingen pågår under sommaren och därefter kommer de fyra barn och ungdomar mellan 8-16 år som väljs ut träffas regelbundet under hösten, för att få skådespelarträning och utveckla karaktärerna tillsammans.

Som extra bonus kommer de olika rollerna dessutom att framställas och bli till egna actionfigurer - med tillhörande unik superkraft.
 
Om man är intresserad av att söka till castingen kan man skriva till casting director Anja Schmidt på filmoteater@gmail.com för mer information. 
 
"Finns här några snälla barn" är skriven och regisserad av André Hedetoft vars debutlångfilm "Bieffekterna" gjord tillsammans med Andreas Climent som vann bland annat Bästa Film och Bästa Manus på filmfestivaler och blev uppplockad för distribution under Le Marché du Film i Cannes.
| 30 maj 2017 11:00 |