Film

Skribent

Mats Karlsson

22 oktober 2010 | 16:31

Freeman klar för "The Hobbit"

Det blev trots allt Martin Freeman som kommer att gestalta Bilbo Baggins i "The Hobbit" som regisseras av Peter Jackson.

Martin Freeman som blev tvungen att tacka nej till rollen på grund av schemakonflikter är nu i alla fall klar som Bilbo Baggins. Dessutom avslöjar Warner Bros i ett pressmeddelande vilka de övriga skådespelarna blir i "The Hobbit".

Richard Armitage ("Captain America") kommer att spela Thorin Oakenshield, dvärgledaren. I övriga dvärggänget ser vi Aidan Tuner ("Being Human"), Rob Kazinsky ("Eastenders") som spelar Kili och Fili och Graham McTavish ("Secretariat") som Dwalin, John Callen ("Power Rangers") som Oin, Stephen Hunter ("All Saints") som Bombur, Mark Hadlow ("King Kong") som Dori och Peter Hambleton ("The Strip") som Gloin.

Jackson berättar att det Freeman har alltid varit hans förstahandsval och känner sig mycket nöjd med att han nu är ombord projektet.

- Trots många rykten och spekulationer om den här rollen, har det bara funnits en Bilbo Baggins för oss. Det kommer några få tillfällen här i livet då man hittar en skådespelare som man vet är född att spela en viss roll och det var också fallet när jag först träffade Martin. Han är intelligent, rolig, överraskande och modig, precis som Bilbo och jag känner mig oerhört stolt att meddela att han är vår Hobbit, berättar Jackson.

De båda filmerna får premiär i december 2012 och december 2013.

| 22 oktober 2010 16:31 |