Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 juni 2019 | 08:45

Freddie Mercury kunde ha dykt upp i ”Rocketman”

Det var nära att Rami Malek upprepade sin Oscarsvinnande roll från ”Bohemian Rhapsody” i filmen om Elton John.
Två jämngamla, brittiska musiklegender som slog igenom under samma period. Elton Johns och Freddie Mercurys vägar måste ha korsats några gånger under deras karriärer. Och det var nära att de möttes på bioduken.

Filmerna ”Bohemian Rhapsody” (om Freddie och bandet Queen) och ”Rocketman” (om Eltons storhetstid) har en sak gemensamt: regissören Dexter Fletcher. Han berättar att han lekte med tanken på en crossover:

- Det fanns en idé vid något tillfälle att Elton skulle sitta på restaurangen med sin mor. Jag tänkte att John Reid och Freddie kunde sitta vid ett annat bord och vinka till dem, säger filmskaparen till Gay Star News.

- Det skulle vara häftigt, men det blev inte av. Det skulle bli lite för självmedvetet… Jag är inte ute efter att skapa ett filmiskt universum.
 
 
John Reid var manager till både Queen och Elton genom åren. Han spelades av Aidan Gillen i ”Bohemian Rhapsody” och Richard Madden i bioaktuella ”Rocketman”. Rami Malek vann som bekant en Oscar för sin roll som Freddie Mercury, medan Taron Egerton hyllas stort för sitt energiska och känsliga porträtt av Elton John.
| 12 juni 2019 08:45 |