Skribent

Alexander Dunerfors

18 juli 2013 | 11:01

Från Stockholm till Comic-Con!

"Vi laddar med en roadtrip" - två svenska par har lyckats få de eftertraktade biljetterna.

I natt smög nördarnas julafton Comic-Con igång i soliga Kalifornien. Den internationella serietidningsmässan har sedan 1970 bara växt och växt, och är nu en av årets viktigaste händelser även i filmens värld.

Skådespelare och regissörer från efterlängtade storfilmer som "The Hunger Games: Catching Fire" och "Godzilla" kommer att visa nya klipp, och hundratusentals nyfikna beräknas vallfärda till San Diego under veckan.

Fyra av dem har åkt hela vägen från Stockholm. Vännerna David, Carina, Peter och Alexandra är alla i 30-årsåldern och just nu på väg mot Comic-con för allra första gången. Men att få biljetter var inte helt lätt, berättar David Röhr för MovieZine:

- Peter fyller 30 i samband med Comic-Con så hela idéen med resan var att fira honom. Vi satt och försökte få biljetter när de släpptes. Men bokningsystemet kraschade, och bara minuter efter biljtterna släpptes var de alla sålda. De har ett halvkonstigt system så folk som tidigare varit där får köpa biljetter före alla andra, så när väl biljetterna släpptes var de nästan slut.

Bild ur Morgan Spurlocks dokumentär "Comic-Con Episode IV".

- Då hade vi redan köpt hela resan, men satt utan biljetter. Kändes rätt tungt. Men vi tänkte att resan i sig blir kul ändå. Vi åkte till San Francisco, sedan Yosemiteparken, sedan Los Angeles och härnäst blir det San Diego, sedan Las Vegas.

Gänget fick nöja sig med biljetter till sista dagen på mässan.

- Av en ren slump valde Comic-Con att släppa mer söndagsbiljetter. Antar att just söndagen inte är så populär, men givetvis köpte vi biljetter. Bättre än inget! Minns att Peter ringde mig mitt i natten när han såg att extrabiljetter för söndagen släpptes, säger David.

Det råder inte en tvekan om att födelsedagsbarnet Peter är den mest peppade i gänget. Han berättar:

- Jag älskar mer hela nördkulturen i helhet med allt vad det innebär. Så fort jag såg Comic-con-filmen, "Episode IV: A Fan's Hope" så visste jag att jag var tvungen att uppleva det på plats nån gång i livet. En fantastisk film som verkar fånga den härliga och unika atmosfären på Comic-Con. Det blev en dröm, ett mål att uppnå, och det känns fantastiskt att få chansen att bocka av det i år. När jag senare upptäckte att Comic-Con 2013 skulle pågå just helgen då jag skulle fylla 30 så kände jag att det inte fanns några alternativ. Det var ödet. Nu var det dags.

Från vänster: Carina och David med vännerna Alexandra och Peter är på väg mot San Diego.

Hur laddar ni nu när det snart drar igång?

- Vi laddar med hela vår roadtrip, säger David.

Vad ska bli roligast att se?

- Jag tror det roligaste är att vi inte riktigt vet vad vi kommer få uppleva! Men hoppas på galenskap av populärkultur och en massa roliga och intressanta människor att möta på. Får se hur mycket man kan fylla resväskorna med i form av merchandise också!

Comic-Con 2013 pågår mellan 18-21 juli i San Diego.

| 18 juli 2013 11:01 |