Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 maj 2024 | 15:30

Nya trailern till "Sagan om ringen: Maktens ringar" hintar om en mörkare säsong 2

Andra säsongen av Amazons påkostade fantasyserie får premiär 29 augusti.
Håll i trollkarlshatten för snart ska vi tillbaka till Tolkiens fantasyvärld. Amazon släpper idag den första teaser-trailern för "Sagan om ringen: Maktens ringar" säsong 2.
 
Som vi såg i första säsongen växer sig ondskan allt starkare i den annars fridfulla världen. Sen minns jag inte mycket mer... förutom att alla undrade vilken av karaktärerna som egentligen var Sauron i smyg, och att typ halva internet rasade mot serien. Galadriel (som inte spelas av Cate Blanchett) blev tvungen att traska iväg och smida lite smycken.
 
Trots en första säsong som växlade mellan "meh" och "besvikelse" så känner jag mig försiktigt optimistisk inför fortsättningen. Det är ju en rik och häftig franchise som man vill se mer av, med en gnutta hopp att filmskaparna ska hitta rätt så småningom. Amazon har trots allt pungat ut typ 1 miljard dollar på det här projektet och gjort upp planer på fem säsonger. Man vill ju att den här serien snart ska ta oss med storm.
 
Svenska regissören Charlotte Brändström är tillbaka bakom kameran för att regissera några avsnitt även i denna säsong. MovieZine har fått en exklusiv uppdatering inför säsong 2:
 
– Det jag kan bekräfta är att det kommer att bli mörkare, och mer vässat och karaktärsdrivet. Jag tycker verkligen att vi har några väldigt intressanta avsnitt på gång. Jag tror att det kommer att bli en väldigt bra säsong. Vi försökte göra det mer slitet, eller lite skitigare antar jag. Och inte bildmässigt alltså, utan mer för att göra det så autentiskt som möjligt. Vi har några väldigt överraskande vändningar i den också.
 
Kolla in den första teaser-trailern här:
 
 
"Sagan om ringen: Maktens ringar" är tillbaka på Prime Video redan den 29 augusti. Kommer du kolla? Gav trailern mersmak?
 
| 14 maj 2024 15:30 |