Serie

Skribent

MovieZine

10 september 2020 | 09:15

Första teasern till "Cryptid" - premiär på Halloween

Halloween på Viaplay har aldrig varit läskigare eller sexigare.
Lagom till storhelgen Halloween är det premiär för "Cryptid", ett ungdomsdrama i high school-miljö med en minst sagt blodig, övernaturlig twist. Här är första teasern till serien som släpper alla tio delar den 30 oktober - perfekt för bingetittande!

– "Cryptid" är en skräckserie med romantiska inslag och starka relationer. Det var ganska mycket för mig att vara utan tröja, men det får jag lära mig till nästa gång att pressa gymmet först, säger Julius Fleischanderl som spelar Niklas, en av huvudkaraktärerna i serien.

"Cryptid" utspelar sig i Odenfors, en till synes händelselös ort på landet. Plötsligt bryts lugnet när en elev på den lokala gymnasieskolan dör på ett oförklarligt och bisarrt sätt. Det är också startskottet för problemen i Niklas och Esters relation.
 
 
"Cryptid" är all about that high school drama och så här beskriver nya stjärnskottet Maja-Johanna Englander sin karaktär Ester:

– Hon bryr sig inte så mycket om konsekvenserna av hennes handlingar, hon bara kör, är kaxig och släpper inte riktigt in folk. Men egentligen är hon väldigt känslig och bryr sig om de hon har släppt in.
 
Serien är också startskottet för artisten Oscar Zias skådespelarkarriär, och i "Cryptid" får han utlopp för att spela en helt annan person än den han är till vardags:

– Han är lite det jag alltid ville vara när jag var ung. En tuff sportkille. Så jag fick liksom spela min motsatta personlighet och det var jättekul. Han får mycket tjejer, det får inte jag, säger Oscar Zia.
 
 
Vi ser även fler unga skådespelartalanger som Amanda Lindh, Jacques Karlberg, Astrid Morberg, Deniece Ignacio Nyman, Beata Borelius Larsson och Christian Fandango Sundgren. Dramaserien om tio avsnitt á 22 minuter har premiär på Halloween, fredag 30 oktober på Viaplay över hela Norden.
| 10 september 2020 09:15 |