Film

Skribent

Mats Karlsson

13 september 2010 | 13:51

Första recensionerna av Eastwoods "Hereafter"

Clint Eastwoods "Hereafter" premiärvisades på Toronto International Film Festival och här är några av kritikernas omdömen.

Det är verkligen festivaltider på andra sidan Atlanten. Det inleddes med Telluride Film Festival i Colorado och nu pågår Toronto International Film Festival och snart är det dags för New York Film Festival och Fantastic Film Festival i Texas.

Clint Eastwoods thriller "Hereafter" har nyligen premiärvisats på filmfestivalen i Toronto och kritikerna blev dessvärre inte alltför imponerade av Eastwoods hantverk.

- En ojämn men absorberande tredelad historia som handlar om banden mellan det levande och det döda. Den 80-åriga filmmakaren senaste film är en spännande blandning av det djärva och det välbekanta, skriver Variety.

- Filmen är aldrig ointressant, direkt från öppningssekvensen och ofta fylld med insikter om varför människor ständigt söker efter svar. Emellanåt med stor brådska, skriver Hollywood Reporter.

Det är roligt att se Clint Eastwood ge sig på något annorlunda. Fans som förväntar sig att få se en övernaturlig thriller kommer bli besvikna... men de som är intresserade av en smart och välskriven dramafilm om förlust och medkänsla kommer bli imponerad, skriver Screendaily.

- Karaktärerna är intressanta till en viss punkt, men storyn kommer ingenstans. Tillfälligheter är dåligt historieberättande och "Hereafter" avhandlar några skrattbenägna tillfälligheter, skriver Slashfilm.

Peter Sciretta på Slashfilm påpekar också att man borde ha lyssnat på filmens producent Steven Spielberg.

- Jag läste någonstans att Steven Spielberg som producerat filmen kände oro för att filmen börjar stort och slutar smått. Någon borde ha lyssnat på Spielberg. Han kan nog veta ett och annat om filmskapande.

"Hereafter" får svensk biopremiär i vinter.

| 13 september 2010 13:51 |