Film

Skribent

Mats Karlsson

7 september 2010 | 11:07

Första recensionerna av "127 Hours" och "Black Swan"

"127 Hours" och "Black Swan" har nu visats på Telluride Film Festival och här är de första reaktionerna.

En av de mest svårhittade filmfestivalerna i världen är Telluride Film Festival i Colorado, men oavsett att det är svårt att sig till festivalen gästas de varje av de främsta filmskaparna som är där för att premiärvisa deras heta titlar för press och festivalbesökare.

Förra året premiärvisades Danny Boyles "Slumdog Millionaire" och den filmen senare Oscarsgalans stora vinnare med 8 Oscars. Även i år gästade Danny Boyle den lilla staden Telluride för att premiärvisa hans nya film "127 Hours". Förutom Alex Billington på Firstshowing.net var kritikerna överens om att filmen är ett fantastiskt hantverk.

- Boyle har förtrollat Ralstons saga, en sann actionfilm där hjälten förblir orörlig, skriver LA Times.

- Olidlig att titta på. Festivalbesökarna suckade och våndades överallt. Det är inte svårt att se sig själv lyckligt utvald till att uppleva stadslivets konstanta huvudvärk, skriver Hollywood Reporter.

- Filmen kommer få dig i tårar ena stunden och få dig att skratta i nästa och kommer lämna dig vid stolskanten, hålla krampaktigt i armstöden och hålla andan, skriver /Film.

- Jag älskade inte filmen. Den är bra, men inte fantastisk. Jag kunde bara inte komma in i filmen lika mycket som jag gjorde med "Skumdog Millionaire", skriver FirstShowing.

Även Darren Aronofsky var på plats i Telluride för att visa upp Oscarshetingen "Black Swan" som kritikerna mestadels öste beröm över.

- Dynamiken hos White Swan/Black Swan fungerar nästan hela vägen, men skräckfilmens nonsens drar ner allt till det mest absurda, skriver Hollywood Reporter.

- En syndig, sexig och total förödande studie av en ung dansares förgörande ambition. Tjänar syftet som ett fascinerande komplement till "The Wrestler", skriver Variety.

- "Black Swan" är en fantastisk hjärnskrynklare. Det är en av de djärvaste filmerna som har blivit producerad av en Hollywoodstudio på många år, skriver /Film.

- Det är en fantastisk, psykologisk intensiv film som tar publiken med på en spännande resa. Jag tycker verkligen att Aronofsky har överträffat sig själv igen, skriver FirstShowing.

"127 Hours" och "Black Swan" får svensk biopremiär i mars 2011.

| 7 september 2010 11:07 |