Serie

Skribent

MovieZine

14 oktober 2019 | 11:30

Första bilderna från Jens Lapidus nya serie "Top Dog"

"Snabba Cash"-författarens trilogi blir serie på C More och TV4 under 2020. Nu presenteras skådespelarna.
Under tv-mässan i Cannes presenterades nya thrillerserien "Top Dog" och huvudrollsinnehavarna Josefin Asplund ("Himmelsdalen", "Vikings") och Alexej Manvelov ("Sthlm Rekviem", "Chernobyl", "Innan vi dör").

Tv-serien "Top Dog" bygger på advokaten Jens Lapidus bokserie med romanerna "VIP-rummet", "Sthlm Delete" och "Top Dogg". Den handlar om krocken mellan den drivna affärsjuristen Emily Jansson, spelad av Josefin Asplund och ex-brottslingen Teddy Maksumic, som spelas av Alexej Manvelov.

Ett mystiskt försvinnande förenar två helt olika världar, och ett ytterst omaka par - juristen Emily och den villkorligt frigivna Teddy. De har två motsatta viljor. Hon vill upp. Han vill ut. Hon vill trygga sin framtid, han vill lämna sitt gamla liv. Båda tvingas tänka om när de hamnar mitt i en smutsig härva där det förflutna kommer ikapp, där framtidsdrömmar krossas, och där ingenting är vad det ser ut att vara.
 
 
- Jag gick igång på hur de här världarna och karaktärerna möts och skildras, hur olika de är men ändå så lika, att Emily är en hårt arbetande karriärist som ska upp i toppen och att det får ta ett tag innan vi lär känna henne på djupet. Det är något som känns sällsynt och spännande. Det har dessutom varit en ynnest att få jobba med ett så professionellt team! Det har varit hög nivå och kvalité på den här produktionen och det märks i slutresultatet, säger Josefin Asplund i ett pressmeddelande.
 
 
Alexej Manvelov lockades till projektet av autenticiteten i karaktären.

- Det är intressant hur två sociala ytterligheter sammanvävs i samma historia, men det som verkligen är sällsynt, och som fick mig att vilja vara en del av "Top Dog", var hur autentiskt Teddys resa, dilemman och relationer var skrivna, och med regissörens vision för projektet så visste jag att det var en vinnare. Top Dog är berättat med mycket omsorg från alla avdelningar. Inspelningen ställde höga krav på kreatörerna, och det engagemanget syns, och känns, i materialet, säger han.
 
 
I rollistan syns också bland andra Gustav Lindh, Peter Gardiner, Christian Hillborg, Joel Spira, Kardo Razzazi, Mahmut Suvakci, Bekzod Kuliev, Amanda Ooms, Lina Englund och Felice Jankell.

Serien, som består av åtta avsnitt, har premiär under 2020 på C More och TV4.
| 14 oktober 2019 11:30 |