Film

Skribent

Emil Skelterwijk

3 juli 2013 | 19:30

Fördelarna med att vara en zombie

Emil Skelterwijk tycker inte att livet som levande död låter så hemskt som alla säger.

I flera decennier har vi stackars människor blivit jagade av alla de slags zombies på film. Vi har utrustat oss med de mest bisarra tillhyggen för att döda dem. Vi har försökt gömma oss på riktigt udda platser som i t.ex. varuhus. Vi har offrat svärsöner, husdjur och irriterande tandläkare till dessa "monster". Vi räds och hatar zombies för vad de är och för vad de gör.

Men om vi skulle i våra grå och bakåtsträvande hjärnor vända på kakan och titta på situationen med ett lite öppnare sinne så är det inte bara pest och pina att vara zombie. Så inför Brad Pitts zombieapokalypsfilm "World War Z" som har premiär den 12 juli tar vi oss en titt på fördelarna med att vara en bloddräglande, sönderbiten zombie!

Som zombie har du fördelen att ingen kan någonsin klaga på din förmåga att utföra dina åtaganden. Eftersom din livssituation drastiskt förändrats till ett mer "lobotomerat" läge, behandlar omvärlden dig nu som om du vore Youtube-kändisen Grumpy Cat... fast med stukad ankel och med en mer distinkt odör. Du har numera full förståelse från chefen varför du anländer till jobbet 1,5 timme efter alla andra.

Din metrosexuella sida kan för alltid ta semester. Som zombie finns det bara en stil och det är zombiestilen. Din vardags-, fest- och träningsutstyrsel är nu den samma och består av klädtrasorna du valde ha på dig dagen då du blev biten. Att spilla blod på tröjan gör dig bara ännu mer trendig. Mode har aldrig varit enklare att följa!

Socialdemokraterna gråter av lycka när deras sedan länge resoluta mentalitet anammats av zombiesamhället. "Alla ska med" sitter nämligen i varje zombies uppslitna ryggrad och lagsämjan är i dessa tider bland det viktigaste. Inte för att man kanske bryr sig så mycket om sina kära kamrater, utan mer för att man insett att ett solitt teamwork är A och O för att få ens dagliga dos av människonackar.

Aldrig mer behöver du ställa dig framför spisen och tänka "Vad i helvete ska jag laga för mat idag?". Min vän, din middag är numera allt med en normal puls (puls valfritt). Kniv och gaffel då? Nix, du kör på gammal hederlig caveman-style: Nävarna! "Behöver man inte tillreda det?" Du är en zombie - bete dig som en! Ditt problem är bara att du måste fånga de jävlarna och det kan, med handen på hjärtat, ta ett tag. Men när du väl fångat en, så är det bara fylla kistan med det bästa menyn har att erbjuda: Panikslagen människa!

Så med facit i hand så kanske det inte är så tokigt att vara zombie. Allt det där vi människor hatar att ta hand om som ansvar, hygien, känslor och att deklarera, slipper en zombie. De lever i en utopi med euforiska tankar varje dag (som de väljer att hålla på insidan). Så skulle Brad Pitt, mot all förmodan, bli en zombie i "World War Z" så kanske det inte är världens undergång. Som ni precis läst ovan så finns det ju en hel del fördelar med att transformeras till en mindre beläst varelse. Sen att det finns nackdelar som att du blir hjärndöd, förlorar din familj på grund av att du har ätit upp dem och lever en vardag där någon när som helst kan sätta en gevärskula genom ditt huvud - det är bara småpotatis i sammanhanget!

 

"World War Z" har biopremiär den 12 juli.

| 3 juli 2013 19:30 |