Film

Skribent

MovieZine

8 april 2024 | 12:30

Äntligen här! Förboka James Camerons sci-fi-klassiker "The Abyss" i 4K-utgåva

Sci-fi-filmen från 1989 har varit svår att få tag på de senaste åren. Nu släpps den snyggaste versionen hittills.
MovieZine tipsar om produkter och erbjudanden från våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Blockbuster-kungen James Cameron har levererat några av tidernas största och mest banbrytande filmer, med "Terminator 2", "Titanic" och "Avatar" på meritlistan.
 
1989 kom en sci-fi-film som hamnat lite i skymundan av de riktigt stora äventyren. Det kan också bero på att den inte varit särskilt lättillgänglig på streaming på senare år. Regissören har velat hålla på den tills han fick till en ordentlig 4K-restaurering.
 
- Jag är väldigt petig med mina 4K-restaureringar. Jag kollar på varenda jäkla pixel. Jag ser till att den är absolut optimerad för formatet, berättade Cameron i en intervju med Variety.
 
Nu är det gjort, och "Avgrunden" ("The Abyss") ser snyggare ut än någonsin på den kommande 4K-utgåvan. Häng med Ed Harris och Michael Biehn ned till havets botten där de upptäcker hemligheter som kan förändra mänskligheten för alltid.
 
I detta sci-fi-undervattensäventyr sjunker en atomubåt på ett mystiskt sätt. Besättningen på en civil oljeplattform ledd av Bud Brigman (Ed Harris) rekryteras för ett räddningsuppdrag tillsammans med ett Navy SEALs-team. Gruppen ger sig ut på ett spektakulärt uppdrag på liv och död flera mil under havsytan, där de möter en märklig kraft som antingen kan förändra världen – eller förstöra den...
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 8 april 2024 12:30 |