Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

30 januari 2017 | 09:00

Följ med bakom kulisserna på "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv"

Hur filmar man till exempel en bebis som kramas av en orm, spelar kortspel med munkavel i en bur och dessutom alltid har ett passande ansiktsuttryck?
Har du tittat på den nya Netflix-serien "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" ännu? Då har det säkert slagit dig hur stiliserad den ser ut, som en blandning mellan Tim Burtons tidiga verk och något från Wes Anderson. Även om dekorbygget är en stor del i det hela, gömmer det sig en hel del digitala specialeffekter i avsnitten. Om du undrade för dig själv hur en bebis kan spela in en scen med en farlig orm, sitta inburad med munkavel femton meter upp i luften, alltid ha ett passande ansiktsuttryck eller till och med blanda en kortlek, bör du kolla in klippet nedan som steg för steg visar hur scenerna och de slående miljöerna blev till digitalt.


Klippet kommer från Zoic Studios, som ligger bakom alla digitala effekter. Serien är baserad på en bokserie av författaren Lemony Snicket och tolkar de första fyra böckerna i samlingen. Vi följer tre unga syskon som har blivit föräldralösa efter en olycka. Deras föräldrar har lämnat efter sig en hel förmögenhet som deras nye vårdnadshavare, den misslyckade skådespelaren Count Olaf, försöker lura sig till genom förklädnader och invecklade planer.

Även om videon inte förklarar varenda VFX-trick de använt, får vi åtminstone svar på hur några av de mest fascinerande scenerna gick till på produktionen.

Serien finner du på Netflix.

Är det någon scen du undrade över när du såg "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv"?
| 30 januari 2017 09:00 |