Film

Skribent

Mats Karlsson

21 september 2009 | 15:35

"Flickan som lekte med elden" ny etta på biotoppen

"Flickan som lekte med elden" sopade konkurrenterna med mattan som i helgen sågs av 177 000 biobesökare. Det är bättre resultat än första filmen "Män som hatar kvinnor" som hade en premiäröppning av 171 000 biobesökare. Veckans andra premiär, det franska dramat "Coco - livet före Chanel" placerade sig på en åttonde plats, medan Eddie Murphys "Imagine That" inte lyckades ta sig på listan överhuvudtaget.

I USA blev det animerat i topp. Sonys "Det regnar köttbullar" spelade in 30 miljoner dollar under premiärhelgen och det blev bolagets nya rekord för sina animerade filmer. "The Informant" med Matt Damon i spetsen tog hand om andraplatsen efter att ha spelat in 10.5 miljoner. Men en film som hade det riktigt tungt var Megan Fox "Jennifer's Body" som inte drog in mer pengar än 6.8 miljoner dollar. Risken för att den går direkt till DVD här i Sverige ökade därmed markant.

Nu på fredag blir det premiär för "The Final Destination - 3D" och för den svenska dramakomedin "Det enda rationella", men "Flickan som lekte med elden" har nog paxat förstaplatsen i några veckor till.

Kolla in hela topplistan här

| 21 september 2009 15:35 |