Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 februari 2024 | 21:50

Filmserien "Paranormal Activity" blir skräckspel

Ett spel baserat på den skrämmande "found footage"-filmserien är redo att skrämma skiten ur oss 2026.
2007 hade filmen "Paranormal Activity" premiär, en skräckfilm i subgenren "found footage" som fick många (inklusive mig) att ligga sömnlösa i några nätter. Filmen av Blumhouse har fått sex uppföljare och har dragit in över 800 miljoner dollar.
 
Med tanke på framgångarna är det märkligt att det aldrig har blivit spel tidigare, men nu är det dags. Det rapporterar sajten Variety.
 
 
Spelet "Paranormal Activity: Found Footage" utvecklas av studion DreadXP som ligger bakom skräckspelet "The Mortuary Assistant" och är tänkt att släppas till flera olika format 2026. Spelet har nått framgångar på Steam, men har fått blandad kritik.
 
Paramount Global och DreadXP satsar på att ta seriens "banbrytande found footage-stil till skräckfantaster på nya spännande sätt, genom att få spelaren att leva sig in i en berättelse som utökar filmernas värld".
 
- Filmerna är proppfyllda med kreativ skräck. Vi satsar på att hedra det och erbjuda skräckfans ett av våra mest skrämmande spel hittills. Om du tyckte att "The Mortuary Assistant" var läskigt, har vi tagit med oss vad vi lärde oss från det och skruvar upp det på skrämmande sätt. Det kommer att bli intensivt, säger DreadXP-producenten Patrick Ewald.
 
Den första "Paranormal Activity"-filmen kretsar kring ett ungt par som är hemsökta av en övernaturlig varelse som invaderat deras hem. Med hjälp av en kamera får vi följa hur de blir plågade av varelsen. I "Paranormal Activity 2" fick vi istället följa ett hus som blir hemsökt på liknande vis, fast med flera övervakningskameror.
 
Kommer du spela "Paranormal Activity"-spelet?
 
| 27 februari 2024 21:50 |