Skribent

Mats Karlsson

18 juli 2012 | 23:01

Filmen om Hugh Hefner har vaknat till liv igen

Det blir den välrenommerade manusförfattaren Peter Morgan som skriver manuset.

Saker och ting hinner verkligen ändras under årens lopp. Från början var det en filmatisering planerad av manusförfattaren Diablo Cody och regissören Brett Ratner, men de båda är bortkopplade från projektet som har flyttats från filmbolaget Universal till Warner Bros.

Nu säger Hugh Hefner i egen hög person att han har hittat en ny manusförfattare.

- Har haft ett bra möte idag med manusförfattaren Peter Morgan där vi diskuterade om filmen om mitt liv, skrev Hefner på Twitter.

Peter Morgan har ett riktigt bra CV när det handlar om att skriva om stora personligheter och har även jobbat med stora regissörer. Han har exempelvis tacklat Tony Blair ("The Special Relationship"), Richard Nixon ("Frost/Nixon"), drottning Elizabeth II ("The Queen") och har jobbat med regissörerna Kevin MacDonald, Clint Eastwood och Tom Hooper.

Dock så säger inte Hefner om det handlar om ett helt nytt projekt eller om det är tänkt att Morgan ska skriva manuset till filmen som Brett Retner skulle regissera. Sedan är frågan vem som kommer att spela Hugh Hefner i den påtänkta filmen. James Franco har redan gestaltat honom lite snabbt som en cameo i filmen "Lovelace" och skulle inte bli någon större överraskning om han kniper rollen.

| 18 juli 2012 23:01 |