Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 april 2019 | 13:00

Femte säsongen av "Better Call Saul" dröjer till 2020

I normala fall hade det börjat bli dags för en ny säsong nu, men väntan är långt ifrån över.
"Breaking Bad" anses av många vara en av de bästa tv-serierna som någonsin har gjorts. Dess spinoff-serie, "Better Call Saul" - om karaktären Saul Goodman från originalserien, har under de senaste säsongerna faktiskt lyckats nå upp till samma sinnesjukt höga nivå.
 
Under en intervju med Vulture bekräftade Sarah Barnett, som sedan årsskiftet är den högsta chefen för AMC, IFC, SundanceTV och BBC Americas nöjessatsningar, att den efterlängtade femte säsongen av "Better Call Saul" kommer att dröja till 2020.
 
- Det stämmer. Serien är beroende av att skaparna får vad de behöver, vilket vi inte vill påskynda om det på något sätt skulle resultera i en sämre säsong.
 
Barnett ville däremot inte ge något definitivt besked om huruvida den femte säsongen kommer att bli den sista ("Breaking Bad" fick exempelvis enbart fem säsonger). 
 
- Vi visste redan från början att slutet var skrivet innan vi ens hade startat produktionen [av "Better Call Saul"]. Manusförfattarna har en väldigt specifik och tydlig tanke kring hur de vill forma serien. Vi rör oss definitivt närmare slutet.
 
Tror du att den femte säsongen blir den sista? Vad tycker du om att vi behöver vänta till 2020? Kommentera gärna nedan!
| 6 april 2019 13:00 |